Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 - 12:01:21

Ελαστομερούς σιλικόνης

Η εταιρεία μας παράγει προϊόντα σιλικόνης για κάθε εφαρμογή από 30 shore εως 90 shore με θερμοκρασίες από -75 οC εώς +400 oC.

Ταινίες παραπέτου

Οι ταινίες παραπέτου τοποθετούνται κάθετα προς την πάνω επιφάνεια της ταινίας και στα άκρα της. Χρησιμοποιούνται για να μην έχουμε απώλειες του μεταφερομένου υλικού απά τα άκρα της ταινίας. Επίσης σε συνδυασμό με τα ειδικά συγκολυόμενα πέλματα δημιουργεί στην επιφάνεια της ταινίας χωριστά κοιλώματα που επιτρέπουν τη χρήση της ταινίας για μεταφορά υλικών με σημαντικά μεγάλες κλίσεις. Λόγω της ευκαμπτότητάς τους δεν χαλούν με την τριβή με το μεταφερόμενο υλικό και βοηθούν στην πιο αποτελεσματική μεταφορά του υλικού.

Υπάρχουν τρεις τύποι ταινιών παραπέτου:

α. Πολύ εύκαμπτη με ένα λεπτό λινό (συνθετικό ΕΡ) και με ελαστικά καλύμματα πάνω - κάτω, σε
διάφορες αποχρώσεις. Κατάλληλη για την επεξεργασία καπνού, φρούτων, βαμβακιού, ξηρών καρπών κ.ά.

β. Διαφορετική από την (α) στο ότι πάνω και κάτω καλύπτεται από βαμβακερό ύφασμα εμποτισμένο με ειδική γόμμα για την αποφυγή του στατικού ηλεκτρισμού. Έχει τις ίδιες χρήσεις με την (α)με τη διαφορά ότι η επιφάνεια της είναι πιο σκληρή και δύσκαμπτη και γι' αυτό είναι πιο κατάλληλη για υλικά με ανώμαλη επιφάνεια ή αιχμηρές προεξοχές.

γ. Ταινίες παραπέτου με πάχος 6, 8, 10, 12 και 15 mm με ένα λεπτό λινό και ελαστικό πάνω - κάτω. Χρησιμοποιείται κυρίως στις βιομηχανίες τσιμέντου, κεραμοποιίας. αμμοχάλικων, κάρβουνου, σε ορυχεία κ.ά.

Φύλλα ελαστικά

Κατασκευάζονται διάφορων ειδών φύλλα ελαστικά για οποιαδήποτε βιομηχανική χρήση. Οι συνήθεις διαστάσεις είναι 10 μέτρα μήκος , 1200 mm πλάτος και 1 έως 16 mm πάχος. Κατασκευάζονται συνήθως με ένα λεπτό ύφασμα σαν πυρήνα και πάνω - κάτω ελαστικές επικαλύψεις. Οταν χρειάζεται οι επικαλύψεις μπορεί να είναι αντοχής σε υψηλές θερμοκρασίες, έλαια, χημικά, στις δονήσεις και τα σπασίματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις επικαλύψεων μεταλλικών αντικειμένων προτείνεται κατασκευή με κάτω επιφάνεια ένα βαμβακερό ύφοσμο για την καλύτερη συγκόλληση του φύλλου στο μεταλλικό αντικείμενο. Για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που το φύλλο έρχεται οε επαφή με υγρά η κατασκευή του φύλλου γίνεται με πάνω - κάτω λάστιχο. Η πάνω επιφάνεια μπορεί να είναι λεία ή ανάγλυφη (σαγρέ) με οποιαδήποτε σκληρότητα μεταξύ 45 και 85 Shore Α. Για την επεξεργασία προϊόντων με μαλακή και ευπαθή επιφάνεια κατασκευάζονται σπογγώδη φύλλα. Αυτά είναι κατάλληλα γιο τα διαλογητήρια φρούτων, λαχανικών, ντομάτας κλπ. Λόγω της πορώδους κατασκευής τους είναι πολύ μαλακά και ευλύγιστα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη βιομηχανία χαρτιού, επίπλων, ψυγείων, στην υαλουργία κ.α Κατασκευάζονται οε διάφορες αποχρώσεις ανάλογα με την απαίτηση του πελάτη.

Επίπεδοι ιμάντες κινήσεως

Οι επίπεδοι ιμάντες χρησιμοποιούνται σε κάθε τύπο βιομηχανίας για την μετάδοση της κίνησης από τους κινητήρες στα διάφορα μέρη της εγκατάστασης. Είναι κατάλληλοι για χρήσεις όπου το τύμπανο κινήσεως έχει λεία επιφάνεια. Η τεχνολογία κατασκευής τους είναι ακριβώς ίδια με της ελαστικής μεταφορικής ταινίας. Τα εξωτερικά καλύμματα κατασκευάζονται από εμποτισμένα βαμβακερά υφάσματα με διάφορες αποχρώσεις για την αποφυγή του στατικού ηλεκτρισμού και επομένως σπινθήρων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά. Τα άκρα τις περισσότερες φορές είναι κοφτά και το πλάτος τους ποικίλλει από εφαρμογή σε εφαρμογή και φτάνει συνήθως μέχρι τα 250 mm. Για μεγαλύτερη αντοχή στον εφελκυσμό ο πυρήνας του ιμάντα κατασκευάζεται από συνθετικά υφάσματα ΕΡ, συνήθως 3 έως 6. Παραδίδονται ανοικτοί σε ρόλλους ή ατέρμονες με θερμή ή ψυχρή συγκόλληση ή με μηχανικά μέσα (μεταλλικούς συνδετήρες).

Ταινίες επεξεργασίας καπνού(ταπί)

Το ταπί είναι ταινία με βαμβακερά υφάσματα που ολισθαίνουν επάνω οε λαμαρίνα ή ξύλο. Παρουσιάζουν καλή ευκαμπτότητα και δυναμική αντοχή και χρησιμοποιούνται οε τύμπανα μικρών διαμέτρων. Μέγιστο πλάτος έως και 2500 mm. Όταν το εξωτερικό κάλυμμα είναι από βαμβακερό ύφασμα αποφεύγεται ο στατικός ηλεκτρισμός. Σε όλα τα ταπί είναι δυνατόν ο πυρήνας να είναι από συνθετικό ύφασμα κατόπιν συμφωνίας με τον πελάτη για μεγαλύτερη αντοχή και μικρότερη χαλάρωση τάσης.

1. Ταπί απλό

Είναι ταινία με 3 λινά βαμβακερά χωρίς ελαστικές επικάλυψεις με πάνω και κάτω λευκό ύφασμα χωρίς άλλη επεξεργασία. Έχει κομμένα τα άκρα και χρησιμοποιείται κυρίως στις βιομηχανίες επεξεργασίας καπνού και γενικά στην μεταφορά ελαφρών αντικειμένων.

2. Ταπί απλό κλειστό

Ίδια κατασκευή όπως η (1) άλλα τα άκρα είναι καλυμμένα απο τα εξωτερικά υφάσματα για καλύτερη προστασία του πυρήνα από την φθορά (δεν ξεφτάνε τα άκρα).

3. Ταπί απλό - πάνω & κάτω εμποτισμός

Ίδια κατασκευή με το (1) αλλά το εξωτερικά ύφασμα ειναι εμποτισμένο με γόμμα παραγωγής μας ώστε να προστεύεται ο πυρήνας απο πιθανή υγρασία και να προκαλείται μικρότερη φθορά από τα μεταφερόμενα υλικά

4. Ταπί ραβδωτό - Μπιμπικωτό · Ψαροκόκκαλο-Σαγρέ

Είναι ταινία με 3 λινά βαμβαβακερά όπου η πάνω ελαστική επικάλυψη μπορεί να έχει ένα από τα σχήματα που αναφέρονται. Η κάτω πλευρα έχει ένα άσπρο βαμβακερό ύφασμα εμποτισμένο ή μη.

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας ένας επισκέπτης και κανένα μέλος

.
Copyright europaiki.com

©