Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 - 01:19:15

Ταινίες παραπέτου

Εκτύπωση

Οι ταινίες παραπέτου τοποθετούνται κάθετα προς την πάνω επιφάνεια της ταινίας και στα άκρα της. Χρησιμοποιούνται για να μην έχουμε απώλειες του μεταφερομένου υλικού απά τα άκρα της ταινίας. Επίσης σε συνδυασμό με τα ειδικά συγκολυόμενα πέλματα δημιουργεί στην επιφάνεια της ταινίας χωριστά κοιλώματα που επιτρέπουν τη χρήση της ταινίας για μεταφορά υλικών με σημαντικά μεγάλες κλίσεις. Λόγω της ευκαμπτότητάς τους δεν χαλούν με την τριβή με το μεταφερόμενο υλικό και βοηθούν στην πιο αποτελεσματική μεταφορά του υλικού.

Υπάρχουν τρεις τύποι ταινιών παραπέτου:

α. Πολύ εύκαμπτη με ένα λεπτό λινό (συνθετικό ΕΡ) και με ελαστικά καλύμματα πάνω - κάτω, σε
διάφορες αποχρώσεις. Κατάλληλη για την επεξεργασία καπνού, φρούτων, βαμβακιού, ξηρών καρπών κ.ά.

β. Διαφορετική από την (α) στο ότι πάνω και κάτω καλύπτεται από βαμβακερό ύφασμα εμποτισμένο με ειδική γόμμα για την αποφυγή του στατικού ηλεκτρισμού. Έχει τις ίδιες χρήσεις με την (α)με τη διαφορά ότι η επιφάνεια της είναι πιο σκληρή και δύσκαμπτη και γι' αυτό είναι πιο κατάλληλη για υλικά με ανώμαλη επιφάνεια ή αιχμηρές προεξοχές.

γ. Ταινίες παραπέτου με πάχος 6, 8, 10, 12 και 15 mm με ένα λεπτό λινό και ελαστικό πάνω - κάτω. Χρησιμοποιείται κυρίως στις βιομηχανίες τσιμέντου, κεραμοποιίας. αμμοχάλικων, κάρβουνου, σε ορυχεία κ.ά.

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 2 επισκέπτες και κανένα μέλος

.
Copyright europaiki.com

©