Τρίτη, 28 Μαϊου 2024 - 14:45:56

Είδη μεταφορικών ταινιών

Εκτύπωση

Τα είδη των μεταφορικών ταινιών που μπορούμε να παράγουμε είναι δυνατόν να έχουν ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

Α. Πυρήνας:

2-6 στρώματα από συνθετικό ΕP ύφασμα τύπου ΕΡ 100, ΕΡ 125, ΕΡ 160, ΕΡ 200 ή κατόπιν παραγγελίας ΕΡ 250, ΕΡ 315, ΕΡ 400 ΕΡ 630.

1-6 στρώματα από βαμβακερό ύφασμα τύπου Β-50 ή Β-60.

Β. Κατω επικάλυψη ελαστικού

Πάχος 1-4 mm όταν υπάρχει. Δεν χρησιμοποιείται όταν θέλουμε μικρό συντελεστή τριβής της κάτω επιφάνειας που έρχεται σε επαφή με λείες επιφάνειες. Την θέση της τότε παίρνει ένα βαμβακερό ύφασμα για την αποφυγή του στατικού ηλεκτρισμού.

Γ. Πάνω επικάλυψη ελαστικού

Πάχος 1 -8 mm όταν υπάρχει. Μπορεί να είναι λεία ή ανάγλυφη. Στα ανάγλυφα σχήματα περιλαμβάνονται το ραβδωτό, το μπιμπικωτό, το σαγρέ και το ψαροκόκκαλο. Επίσης είναι δυνατόν να συγκολληθούν με ψυχρή συγκόληση ειδικά πέλματα διαφόρων διαστάσεων και σχημάτων για ταινίες που εργάζονται με μεγάλη κλίση (άνω των 45°). Παρασκευάζονται ειδικά μίγματα ή δεν χρησιμοποιείται καθόλου πάνω επικάλυψη όταν η ταινία έρχεται σε επαφή με τρόφιμα και ζαχαροειδή. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις ή εξωτερική επιφάνεια καλύπτεται με βαμβακερά υφάσματα ή άσπρα μίγματα ελαστικού που είναι άγευστα, άοσμα, αντοχής στα έλαια και ανταποκρίνονται στις υγειονομικές διατάξεις το εμπορίου κατά DΙΝ 22102. Όπως προαναφέρθηκε υπάρχουν ποιότητες ελαστικών επικαλύψεων: Χ, Υ, W, κ.α. ανάλογα με το είδος και την θερμοκρασία του μεταφερομένου υλικού. Λαμβάνεται δε μέριμνα ώστε η επικάλυψη να αντέχει στην απόξεση που δημιουργεί το μεταφερόμενο υλικό, να αντέχ στις συνθήκες του περιβάλλοντος καινά επιβραδύνεται η γήρανση του υλικού που εκδηλώνεται με δυσκαμψία, μικρορωγμές και χαλάρωση της τάσης.

Δ. Πλευρικά άκρα

Είναι δυνατόν να είναι καλυμμένα με ελαστικό ή με βαμβακερό ύφασμα εμποτισμένο με ειδικό μίγμα σε ειδικές περιπτώσεις για να προστατεύεται ο πυρήνας από την επίδραση εξωτερικών παραγόντων. Όταν το υλικό του πυρήνα δεν χρειάζεται προστασία, τα άκρα είναι κομμένα. Σ' αυτή την περίπτωση η φθορά λόγω τριβής είναι μεγαλύτερη.

Ε. Πλάτος ταινίας

Οι ταινίες μας κατασκευάζονται σε πλάτη από 100 mmι έως 1600 mm. Σε μερικές περιπτώσεις και κατόπιν παραγγελίας το πλάτος μπορεί να φτάσει τα 2500 mm. Στις ταινίες με ανάγλυφη επιφάνεια υπάρχουν τα εξής κατασκευαστικά όρια στο πλάτος:

  • Ραβδωτό 800mm
  • Μπιμπικωτό 1500mm
  • Σαγρέ 1500mm
  • Ψαροκόκκαλο 1000mm

 

Είδη μεταφορικών ταινιών

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 3 επισκέπτες και κανένα μέλος

.
Copyright europaiki.com

©